Taky byste nejradši měli dýňovou sezónu kdykoli se vám zachce? Nikdy by mě nenapadlo, že si ji budu moct vytáhnout z mrazáku! V rámci výzvy na blogerky.cz jsem zase jednou měla možnost uspokojit svoji zvědavost a vyzkoušet mraženou dýni od firmy Dione, která je běžně dostupná. A potěšili mě! Upřímně mě překvapilo, že se s dýní opravdu dalo pracovat jako s čerstvou a hlavně byla chutná. (Co si budeme povídat, je taky dost pohodlné a časově úsporné, mít aspoň někdy dýni už v kostičkách.) Jejich špenát zase posloužil na pesto.
noky
hrnek = 350 ml
450g mražené dýně(1 a 3/4 hrnku nakrájené dýně na kostičky)
230g rýžové mouky
1/4 hrnku vody
1 lžíce chia nebo mletých lněných semínek
sůl, pepř1 lžíce chia nebo mletých lněných semínek
- Semínka zalijeme třemi lžícemi vody a necháme půl hodinky odstát.
- Poté rozmixujeme s dýní a vodou.
- Přidáme mouku, dochutíme a uhněteme těsto. To ideálně necháme pár hodin uležet v lednici a poté vždy
- Na pracovní ploše posypané moukou vždy vyválíme váleček, ze které ukrajujeme dílky a každý noček můžeme ještě ozdobit otiskem hrotů vidličky. Poté vhazujeme do vroucí vody tak, aby se neslepily.
- Vaříme cca 2 minuty.
pesto
1 avokádo
hrst špenátových listů (200g rozmraženého špenátu)
hrst vlašských ořechů, kešu nebo piniových oříšků
nejlépe čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto
stroužek česneku
olivový olej
lahůdkové droždí
sůl, pepř
(sušená rajčata, chcete-li)
Postup je stejný( a stejně náročný) jako vždy. Avokádo oloupeme a rozmixujeme s ostatními surovinami. Nakonec smícháme s noky(které předem lehce orestujeme), můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a prohřejeme. Můžeme nakonec posypat oříšky, semínky a umím si představit podávání třeba s pečenými žampiony.
Mňam, ja milujem dyňu a týmto receptom si mi urobila neuveriteľné chúťky :)
OdpovědětVymazatSlavikStories
Čítanie je sexy
Jako tohle je super jídlo a víte, co je na něm fakt dobré? Že když si uděláte těsto doma, tak si to uděláte klidně někde na kahanu v přírodě. Mám vybavení na vaření v přírodě, protože dost často kempujeme a už jsem si navykla na nějaký lepší standard než jen na plechovku tuňáka. A tohle je teda fakticky šleha.
OdpovědětVymazat