neděle 16. října 2016

dýňový quiche

S láskou k podzimu. S láskou k dýni. S láskou. S Dione a blogerky.cz viz.

náplň 

střední dýně hokkaidó (450 mražené Dione dýně taky skvěle poslouží, více zde)
hrst čerstvých špenátových listů (50g mraženého špenátu)
dvě velké cibule
tofu natural
stroužek česneku
lahůdkové droždí, černá sůl, bylinky
sůl, pepř

těsto
  1. z žitné či špaldové mouky
  2. bezlepkové
  1. Větší polovinu dýně nakrájíme na větší kostičky a upečeme do měkka.
  2. Druhou část dýně nakrájíme na malé kostičky a také upečeme.
(Pokud použijeme mraženou dýni, poradíme si už s připravenými kostičkami.)
  1. Těsto dáme do vymaštěné formy a dáme na pár minut do trouby.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a krátce na pánvi orestujeme.
  3. Vychládlé větší kousky dýně(cca 200g) rozmixujeme s tofu a dochutíme.
  4. Nakonec do směsi přidáme ščerstvž nebo rozmražený špenát a upečené malé kostičky dýně.
  5. Cibuli pokládáme na předpečené těsto, zalijeme připravenou směsí a pečeme dalších 25 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat