Až se vás zase někdo zeptá, kde berete protein, můžete říct, že třeba z čokoládového dezertu, cha!
No není fajn si upéct gluten-free a high protein dort, mlsat bez výčitek a ještě to dokonce považovat za fajn pokrm po cvičení?
Je jednoduchý na přípravu a stejně tak chuťově. Je to takový čokoládový korpus, který si říká o doladění krémem, ale já ráda kakaové a úplně by mi stačil. Příště snad ještě přimíchám nasekanou čokoládu. Korpus byl hezky opečený a vevnitř vláčný až krémový. Umím si představit udělat z něj obrovský narozeninový dort - slepit krémem víc korpusů. A myslím, že to určitě jednou zrealizuji.
Avokádový krém je trošku netradiční. Pokud nemáte rádi avokádo, přimixujte do něj kakao a banán - nebude zelený a avokádo neucítíte, Zůstanou po něm jen jeho fajn vlastnosti a nemusíte dělat krém z nezdravého tuku.
- vegan
- bez lepku
- 2 plechovky vysušené cizrny
- (výjimečně - zapomněla jsem den předem namočit cizrnu a po příštím pokusu uvedu množství cizrny sušené)
- 100g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 až 3/4 hrnku cukru nebo několik lžic sirupu či jiného sladidla
- lžička kypřícího prášku
- 1 banán
- lžíce lněného semínka plus 3 lžíce vody
- (nasekaná čokoláda)
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů a vymažeme si dortovou formu rostlinným tukem.
- Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo jak jsme zvyklí.
- Čokoládu mixujeme s cizrnou a náhradou vejce dohladka.
- Zašleháme sladidlo, kakao a kypřící prášek(chceme-li, tak nasekanou čokoládu) a můžeme těsto vlít do formy. (Doporučji osladit víc - před pečením se mí zdálo těsto přeslazené, ale vše se vypeklo.)
- Pečeme asi 40 minut. Můžeme zkusit napíchnout špejlí - nemělo by na ní zůstat nic kromě stop po čokoládě.
- Aspoň 10 minut po upečení s koláčem moc nemanipulujte a nechce vychladnout.
avokádový krém
mixujeme:
- nejméně 1-2 avokáda
- datlový sirup či jiné sladidlo(sladila jsem od oka, tak je třeba ochutnávat)
- citronovou šťávu(asi čajová lžička na dvě avokáda)
- (vanilkový extrakt, banán, kakao - viz úvod)
Wow.. vypadá to skvěle. Taky teď různě experimentuju s avokádem :-). http://zdraveahrave.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatPrávě jsem dopekla. Skvělý! Jsem nadšená ze všech receptů, konečně blog, kde jsou praktické vege recepty. Díky!
OdpovědětVymazatPáni, moc děkuju a mám radost, že chutná. Právě takové reakce mě motivují k postování dalších receptů :) I.
VymazatOoooo, tak to musím vyzkoušet. Veganský, bezlepkový a určitě chuťově výborný, co víc si přát :) :)
OdpovědětVymazatPřesně tak! :)
Vymazatnie som síce vegán, ale rada pirpravujem zdravé pokrmy a z cíceru som už tiež párkrat piekla. Tento recept vyzerá skvelo, čoskoro ho vyskúšam:)
OdpovědětVymazatThe Noela
tak to doufám, že zachutná a budu ráda za zpětnou vazbu :)
Vymazatprosím, nemáte už vyzkoušeno kolik by to bylo té sušené cizrny? nějakých 220g? děkuju!
OdpovědětVymazattak nějak by to mělo odpovídat :) dle mých výpočtů se 370g cizrny v neuvařeném stavu rovná 800g uvařené(plechovkové) cizrny
Vymazat