sobota 24. září 2016

kartáček YONI aneb co dokáže jeden klacík

"Ivet, žiješ ve 21. století, nemusíš si čistit zuby nějakým klackem," neodpustila si ségra. "Právě," říkám si. S každým dnem přibývají nové možnosti, ale zároveň i informace o tom, kam takový přehlcený svět spěje. A to už možná víte, že nemám ráda katastrofické scénáře. Máme se krásně a přehlížíme fakt, že náš životní styl má dopad na to, kde žijem a budou žít další a další. Všichni máme možnost volby, ať už kupujeme cokoli. Takže plastový kartáček, tuba na pastu, zubní pasta nebo 100% rozložitelná přírodní větvička, která svoji práci odvede navíc i bez vody? A vůbec, fakt je pro naše zuby lepší něco umělého než kousek přírody? 

Přiznávám, že i když jsem delší dobu věděla, proč dát přednost kartáčku YONI, chvilku mi trvalo si zvyknout. Nakonec jsem ráda, že jsem mu dala šanci a můžu poreferovat.


Pokud se taky ptáte, proč nás vlastně od mala učí používat plastový kartáček se zubní pastou a je to považováno za nutnost, odpověď najdete zdeKlacík je šťavnatý - obsahuje totiž silici, která neutralizuje Ph a udájně spouští chemickou reakci, při které se vylučují látky obnovující sklovinu a přirozenou vitalitu zubů. A víte co, kdo nevěří, možná si rád přečte vědecké studie. 

Prokládala jsem ze začátku čištění kartáčkem YONI ještě s klasickým kartáčkem a kokosovým olejem/kurkumou. Čeho si všmnete snad už po prvním použití YONI, je jakoby vyleštěnost zubů - jsou krásně hladké. Takhle mi kartáček vydržel 2 měsíce, někdo jeden kousek pravidelně používá i  déle. (Stojí kolem 60,-, takže vlastně i ušetříte.) Sama netrpím problémy se zuby či dásní, jsem ale z těch, kteří mají zažloustlost a pigment snad v genech. Právě YONI slibuje vybělení a odstranění pigmentu, takže jsem do budoucna zvědavá. Zkušenosti ostatních můžete sledovat třeba i na YONI FB.

Velké plus je, že si s ním čistím zuby kdykoli a kdekoli během dne. Už to zní jako z Teleshoppingu, ale vážně - dokonce jsem se přistihla, že mě kousání kartáčku u vyřizování mailů uklidňuje. Poprvé jsem si ale přírodní kartáček koupila hlavně z toho důvodu, že mi přišel praktický na cestování - vzala jsem si ho na festival, do hor a pak se mi hodil i do příručního zavazadla do letadla. Právě poslední cesta trvala týden a já si říkala, že už se asi k pastě vrátit nechci.  Asi určitě. 

Veškeré info a návod k použití najdete na oficiálním YONI webu.


Zkusili jste? Znáte jiné alternativy nebo zůstáváte věrní klasice?


4 komentáře:

  1. Ahoj/Dobrý den :) chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží ta jedna "palička"? A ještě může se to střídat i s normálním kartáčkem a pastou? Nebo to potom ztratí úplně svůj význam? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Mně vydrží kolem dvou měsíců, někomu ale dokonce i 4. Střídat to je určitě možné, sama jsem to tak dělala, protože přírodní kartáček je super používat během dne nebo na cestách, ale pak večer jsem použila klasický způsob. Aspoň tak člověk zjistí, co mu vyhovuje víc :)

      Vymazat
  2. Ráda zkusím, zubní kartáčky od dětství nemusím. :-)

    OdpovědětVymazat