úterý 20. září 2016

špaldová pizza s mandlovým krémem

Prostě pizza. Špaldová a rychlá, protože skvělou bezlepkovou verzi už tady máme. S mandlovým krémem, protože tenhle tip jsem si přivezla z Kodaně. Dostanete ji tam na Papírovém ostrově plném jídla, krémem je potřená celá a stojí to za to.


na 2 pizzy

500g špaldové hladké mouky (ozkoušeno i z žitné)
2,5 lžíce ovlivového oleje
15g čerstvého droždí
velká špetka soli
300-350 ml vlažné vody

  1. Rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné vody s kapkou sirupu nebo jiného sladidla. Odložíme na teplé místo a za pár minut máme kvásek.
  2. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilíváme vodu a propracováváme. Těsto pak hněteme, dokud není pružné a nelepivé.
  3. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinku, poté ideálně zabalíme do folie a necháme uležet přes noc v lednici.
  4. Těsto rozdělíme na dva díly a vytáhneme na tenkou placku, kterou přendáme do vyolejovaného plechu.
  5. Těsto už pak poklademe surovinami dle vlastních preferencí a fantazie. Sama potírám rajčatovým základem a tentokrát jsem použila tenké plátky cukety a kolečka rajčat, žampiony, listový špenát, kukuřici, pizza koření a mandlový krém.
  6. Nakonec vždy posypu mletými kešu oříšky s lahůdkovým droždím viz. 
Mandlový krém

Přírodní mandle namočíme přes noc a poté rozmixujem s vodou, lahůdkovým droždí, kapkou citronové šťávy, solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat