pondělí 27. dubna 2015

mandlová quinoa s ovocem

Poslední dobou mi na Youtube naskakují pohodové reklamy na Alpro. Na videích se mlčky vaří, mně se líbí, a tak místo aby mě rozčilovalo, že mi stojí v cestě k muzice, skoro se na ně těším. No vážně, tohle není další reklama. Já z těch videí prostě cítím Skandinávii a v mé budoucí, stejně laděné kuchyni, bude vládnout podobná atmosféra.Odolávala jsem dlouho, ale nakonec jsem se nechala inspirovat jedním z receptů a zkusila jsem připravit svoji první quinou na sladko. Alpro zatím tento recept neuvádí v češtině, tak ho s vámi sdílím. Quinoa je výživná a výborná volba po sportovním výkonu, takže poprvé jsem ve větším množství připravila jako svačinu po plavání, v menším balení to byl výborný nedělní dezert a příště budu podávat třeba jako snídani.
  • vegan
  • bez lepku


Dělala jsem jen od oka, místo mandlového mléka jsem jednou použila neochucené rostlinné mléko a stejně to bylo moc dobré. Použila jsem i jiné ovoce, než jen jablko. Vynechala jsem sůl a na místo medu přišel datlový sirup, nicméně zde uvádím množství podle originálu.




  • 130g neuvařené quinoi
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 100ml mandlového/rostlinného mléka 
  • 130g rostlinného bílého jogurtu
  • 1 lžíce mandlových plátků
  • jablka, hrušky, jiné ovoce
  • datlový či jiný sirup
  1. Quinou uvaříme ve zhruba 2 hrncích vody do měkka a dokud se voda neabsorbuje. Odstraníme z plotýnky a ochutíme solí a skořicí.
  2. Ohřejeme mléko.
  3. Vrstvíme podle postupu na videu.




2 komentáře:

  1. já nějak nechápu co se udělá s tím mlékem a jogurtem? díky za odpověď ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jako na videu - jogurt se dá na dno skleničky, poté quinoa, ovoce, zalije se to celé teplým mlékem a zakápne sirupem :)

      Vymazat