Poslední dobou mi na Youtube naskakují pohodové reklamy na Alpro. Na videích se mlčky vaří, mně se líbí, a tak místo aby mě rozčilovalo, že mi stojí v cestě k muzice, skoro se na ně těším. No vážně, tohle není další reklama. Já z těch videí prostě cítím Skandinávii a v mé budoucí, stejně laděné kuchyni, bude vládnout podobná atmosféra.Odolávala jsem dlouho, ale nakonec jsem se nechala inspirovat jedním z receptů a zkusila jsem připravit svoji první quinou na sladko. Alpro zatím tento recept neuvádí v češtině, tak ho s vámi sdílím. Quinoa je výživná a výborná volba po sportovním výkonu, takže poprvé jsem ve větším množství připravila jako svačinu po plavání, v menším balení to byl výborný nedělní dezert a příště budu podávat třeba jako snídani.
- vegan
- bez lepku
Dělala jsem jen od oka, místo mandlového mléka jsem jednou použila neochucené rostlinné mléko a stejně to bylo moc dobré. Použila jsem i jiné ovoce, než jen jablko. Vynechala jsem sůl a na místo medu přišel datlový sirup, nicméně zde uvádím množství podle originálu.
- 130g neuvařené quinoi
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky soli
- 100ml mandlového/rostlinného mléka
- 130g rostlinného bílého jogurtu
- 1 lžíce mandlových plátků
- jablka, hrušky, jiné ovoce
- datlový či jiný sirup
- Quinou uvaříme ve zhruba 2 hrncích vody do měkka a dokud se voda neabsorbuje. Odstraníme z plotýnky a ochutíme solí a skořicí.
- Ohřejeme mléko.
- Vrstvíme podle postupu na videu.
já nějak nechápu co se udělá s tím mlékem a jogurtem? díky za odpověď ;)
OdpovědětVymazattak jako na videu - jogurt se dá na dno skleničky, poté quinoa, ovoce, zalije se to celé teplým mlékem a zakápne sirupem :)
Vymazat