čtvrtek 19. března 2015

čokoládové brownie muffiny z červené řepy

Název - to je někdy na celém vaření a psaní receptů ta nejtěžší věc. Podle definic tohle totiž nejsou ani muffiny, ani cupcaky, ale co by mohlo být příhodnější? Pečete je ve formě nebo v košíčcích na muffiny, ale dokonale nadýchané muffiny to nejsou. Neozdobíte je, a tak to nejsou cupcakes. Zabte mě, ale říkám jim muffiny.

Důležitější je, že jsou skvělé a jednoduché. Pořád totiž nejsem pekař a nikdy nebudu, jen mám někdy pozdě večer takové nápady, za které jsou ráno všichni rádi.

Jestli máte rádi víc kakaa než cukru, pak věřím, že vám budou chutnat taky.
  • vegan

na 12 kusů

2 malé bulvy červené řepy(jeden vrchovatý hrnek nastrouhané řepy)

hrnek rostlinného mléka nebo vody
1/4 hrnku kokosového nebo jiného rostlinného oleje
1 hrnek a čtvrt žitné mouky(nebo jiné hladké)
1/4 hrnku kakaa
50 gramů a víc vysokoprocentní kakaové čokolády
1 a půl lžičky kypřícího práškušpetka soli(lžička vanilkového extraktu)

sladíme, jak jsme zvyklí - půl hrnku cukru nebo nebo třeba několik lžic datlového sirupu - nejlepší ochutnávat(pamatujte ale, že po upečení bude těsto méně sladké)


krém

rozmixujeme:
tuhé kokosové mléko
ztužovač
rýžový sirup


posypáno

nastrouhanou čokoládou
skořicí



  1. Červenou řepu vaříme ve vodě - v celku ve šlupce. Uvaříme do měkka a necháme vychladnout.
  2. Nasekáme si čokoládu na malé kousky.
  3. Řepu oloupeme a nastrouháme nebo rozmixujeme. 
  4. Řepu smícháme s cukrem, olejem, mlékem a poté za míchání přidáváme suché ingredience.
  5. Vše rozmixujeme dohladka, pokud chceme muffiny. 
  6. Těsto rozdělíme do formy nebo do košíčků - jak jsme zvyklí.
  7. Pekla jsem asi 30 minut na 180 stupňů.


      Díky řepě jsou muffiny krásně vláčné a navíc je spousta dalších způsobů, jak použít řepu viz 

      3 komentáře:

      1. Recept se mi moc líbí, v nejbližší době ho musím vyzkoušet! :)

        OdpovědětVymazat
      2. Vyzkoušela jsem a bylo to báječné, ještě jsem do směsi rozmixovala jednu mrkev :) Díky!

        OdpovědětVymazat