Na tohle jídlo jsem hrdá. Připomnělo mi, co mám na vařeni nejradši. Přijdete domů, provedete analýzu potravin, které mate v kuchyni, protože se vám nechtělo jít nakoupit a už se vám to v hlavě rýsuje a tramtadadaa - vznikne něco hrozne moc dobrého a vaši strávníci to považují za promyšlenou, propracovanou pecku a chutná jim.
- vegan
Potřebujeme:
- 250g bulguru
- 250g červené řepy
- červená cibule(1-2 na jednu porci)
- česnek nasekaný na drobno dle chuti
- 2 hrsti a víc ořechů(použila jsem mix)
- sůl, pepř, koriandr, petrželka
- olivový olej
- sýr, chcete-li
- Nejdříve v osolené vodě uvaříme řepu. Celou a ve slupce. To může trvat i 40-50 min,, záleží na velikosti.
- Podle návodu na obalu uvaříme bulgur.
- Dáme péct cibuli. Pekla jsem v celku - cibuli jsem naskládala na pekáč, zakápla olivovým olejem a pekla do měkka cca 20 minut na 170 stupňů.
- Uvařenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmahneme na oliv. oleji na pánvi.
- Přidáme ořechy - nasekané, klidně i celé. Osolíme, opepříme, ochutíme.
- Přihodíme bulgur a můžeme ještě dochutit
- Podáváme posypané sýrem nebo nasekanými oříšky.
Žádné komentáře:
Okomentovat