Ty krémy jsou snad dobré úplně z čehokoli. A ještě si je vždycky doladíte podle svého. Můžete podávat s olivovým olejem, pestem, krutony, krekrami, oblíbeným pečivem..
- vegan
- bez lepku
bramborový krém
- 1/2 kg brambor
- 1 větší cibule nakrájená na drobno
- větší mrkev nakrájená na drobno
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej/margarin
- zeleninový vývar
- sůl, pepř, tymián, petrželka, špetka kurkumy
- (smetana,, celer, dýně..)
špenátové pesto
hrst listového špenátu
- 1-2 lžíce olivového oleje
- stroužek či ví česneku
- cca lžíce mletých vlašských ořechů(popř. kešu či mandle)
- vegan parmezán(kešu ořechy, lahůdkové droždí, sůl, sušený česnek)
- sůl, pepř, petrželka, bazalka
- (avokádo)
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí, mrkví a prolisovaným česnekem osmahneme na olivovém oleji či margarinu. (Můžeme třeba přihodit i celer, dýni či zbytky jiné zeleniny) Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Mezitím si připravíme pesto pouhým rozmixováním surovin.
Brambory rozmixujeme ponorným mixérem do měkka, dosolíme, dochutíme. Pokud je krém moc hustý, ředíme a necháme převřít.
Chcete-li, můžete nakonec zjemnit smetanou, ale za mě není třeba.
Podáváme s pestem, popř. zakápneme olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat