středa 11. února 2015

tagliatelle s pestem z červené řepy

Jsem prostě holka pestová. Pesta dělám často a ze všeho, co mi přijde pod ruku. Když jsem se dnes podívala na svůj krásně zbarvený oběd, připomnělo mi to tu srdíčkovou mánii, co právě probíhá. Všude vidím tipy na valentýnské dezerty a tak dále a tak dále, tak mi to nedalo a mám pro vás taky jeden zdravý valentýnský post.

  • vegan
  • pesto bez lepku
4 porce

mixujte dle chuti:

  • cca 150g uvařené červené řepy
  • hrst až dvě oříšků(vlašské, mandle, kešu)
  • olivový olej
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • bazalka či petrželka(nejlépe čerstvé)
  • kešu parmezán či jiný sýr, chcete-li

Řepu vaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Vychladlou řepu oloupeme a mixujeme s ostatními ingrediencemi do pestové konzistence. V kastrolu pesto prohřejte s těstovinami a můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

2 komentáře:

  1. Je to výborný, moc děkuju za tip! Akorát já to budu mít asi jen na dvakrát, docela jsem si naložila, oči jedly víc, než byl hlad a žaludek to hold musel zvládnout, protože jsem se od talíře nemohla odtrhnout =) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recept, pesto chutná výborně :)

    OdpovědětVymazat