Frittata bez vajec a navíc pečená v troubě, takže vlastně vůbec ne frittata. Nakonec prostě zapečená quinoa. Ať už je to cokoli, chutná to báječně a výživová hodnota vás taky může jen těšit. Úžasné jídlo po cvičení, vhodné ke snídani, obědu, svačině či večeři. Podávat můžeme studenou i teplou.
- vegan
- bez lepku
potřebujeme:
- hrnek předem uvařené quinoi
- 2 menší cukety
- stroužek česneku
- vejce jsem nahradila bílým vegan jogurtem a předem vytvořeným gelem z lžíce chia semínek a vody
- (doma bych zkusila použít směs z hrašky, kterou nemůžu v zahraničí sehnat, takže pak doplním o poznatek)
- ¼ hrnku nasekaných sušených rajčat na drobno(můžete použít i jinou čerstvou zeleninu)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, bazalka
- (vegan parmezán - kešu, lahůdkové droždí, sůl, sušený česnek)
- Na oleji si rozpálíme cca 2 lžíce olivového oleje a přidáme česnek nasekaný na drobno. Restujeme minutu a přidáme sušená rajčata. Po další minutě přihodíme cuketu nakrájenou na tenká kolečka či půlkolečka, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nejlépe čerstvou bazalku.
- V míse vše smícháme s quinoou, jogurtem, chia gelem a můžeme přidat sýr.
- Následně můžeme směs rovnoměrně nanést na pánev, smažit jako frittatu a doufat, že se nám usmaží jako klasická verze. Pečeme vždy jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná, takže směs se musí spojit a ztuhnout, čímž jsem si nebyla u mé verze jistá. Zvolila jsem tedy jiný způsob. Rozpálila jsem troubu na 200 stupňů, směs rozprostřela do zapékací formy vyolejované olivovým olejem a pekla jsem cca 30 minut.
1
Žádné komentáře:
Okomentovat