Guláš z červené řepy? Překvapena skvělou chutí jsem byla já sama i všichni ostatní, kteří si ho okamžitě oblíbili. Tak se nebojte a dejte si pořádný nášup!
- vegan
- bez lepku
na 4-5 porcí jsem použila
- 1/2 kg červené řepy
- 1/2 kapie a 1/2 žluté papriky
- 1 velký batát nebo pár malých brambor
- 1 větší cibule
- sůl, pepř, mletá sladká paprika
- zeleninový vývar
- olivový olej
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a o něco později papriku a ještě o 10 minut později brambory, taktéž na kostičky. Hlídejte, ať se nerozvaří! Zasypeme červenou paprikou, orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem dle potřeby. Vaříme do změknutí a dochutíme. Já chtěla guláš ještě zahustit a tak jsem část rozmixovala tyčovým mixerem, můžete ale zahustit třeba hraškou.
Podáváme s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat