čtvrtek 29. ledna 2015

tagliatelle se špenátovo-avokádovým pestem

Láska k těstovinám a k pestům mě asi jen tak neopustí. Nikdy se jich nepřejím, můžu ale aspoň vymýšlet superzdravé verze a zkoušet různé druhy těstovin. Tentokrát jsem použila tagliatelle se spirulinou, čímž bych chtěla taky objasnit tu barvu. Věřím, že i odpůrcům avokáda by takhle mohlo chutnat. Vytvoří úžasnou krémovou konzistenci, jeho chuť cítíte jen tak akorát a zároveň všechny jeho vlastnosti na vás budou blahodárně působit a tutově budete zdraví! :)
  • vegan
  • pesto bez lepku
4 porce

  • 1 avokádo
  • hrst špenátových listů
  • hrst vlašských ořechů, kešu nebo piniových oříšků
  • nejlépe čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • lahůdkové droždí
  • sůl, pepř
  • (sušená rajčata, chcete-li)

Postup stejný(a stejně náročný) jako vždy. Avokádo oloupeme a rozmixujeme s ostatními surovinami. Nakonec smícháme s těstovinami, můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat