sobota 31. ledna 2015

cizrnový salát s pečenou zeleninou

O cizrně už jsem tady jednou básnila, takže si to odpustím. Ráda se ale podělím o další možnost, jak ji v kuchyni snadno využít. Představuji vám chutnou a výživnou večeři téměř bez práce.

  • vegan
  • salát bez lepku

4 porce

  • cca 250 g cizrny
  • 2 červené cibule
  • 3 střední mrkve
  • 10 cherry rajčátek
  • hrst špenátových listů(klidně mražené)
  • žampiony
  • olivový olej
  • sušený česnek, sůl, pepř, bylinky
  • (klíčky)

Den předem si namočíme cizrnu. Máme-li ji namočenou 24 hodin, nemusíme ji ani vařit, pouze dopečeme se zeleninou. Krátce namočenou cizrnu vaříme do měkka. Popř. můžete použít konzervovanou. Na menší kousky nakrájíme mrkev a žampiony. Přidáme cibuli na klínky, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a vysypeme na pekáč. Pečeme cca 20 minut na 160 - 180 stupňů a poté přidáme cherry rajčátka rozkrojené napůl a špenát. Přihodíme také cizrnu. Ochutíme a promícháme.  Vše poté pečeme do podoby, která se nám bude líbit.

Chtěla jsem přidat klíčky, místo toho jsem měla zatím pouze namočené mungo fazolky, které taky posloužily.

Podávala jsem s křehkým švédským chlebíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat