O cizrně už jsem tady jednou básnila, takže si to odpustím. Ráda se ale podělím o další možnost, jak ji v kuchyni snadno využít. Představuji vám chutnou a výživnou večeři téměř bez práce.
- vegan
- salát bez lepku
4 porce
- cca 250 g cizrny
- 2 červené cibule
- 3 střední mrkve
- 10 cherry rajčátek
- hrst špenátových listů(klidně mražené)
- žampiony
- olivový olej
- sušený česnek, sůl, pepř, bylinky
- (klíčky)
Den předem si namočíme cizrnu. Máme-li ji namočenou 24 hodin, nemusíme ji ani vařit, pouze dopečeme se zeleninou. Krátce namočenou cizrnu vaříme do měkka. Popř. můžete použít konzervovanou. Na menší kousky nakrájíme mrkev a žampiony. Přidáme cibuli na klínky, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a vysypeme na pekáč. Pečeme cca 20 minut na 160 - 180 stupňů a poté přidáme cherry rajčátka rozkrojené napůl a špenát. Přihodíme také cizrnu. Ochutíme a promícháme. Vše poté pečeme do podoby, která se nám bude líbit.
Chtěla jsem přidat klíčky, místo toho jsem měla zatím pouze namočené mungo fazolky, které taky posloužily.
Podávala jsem s křehkým švédským chlebíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat