pátek 19. prosince 2014

tofu-mrkvové kuličky s dipy

K pohoštění pomazánky asi patří, ale proč nezkusit něco jiného? 
Já mám z tohoto experimentu radost. A náročné na přípravu to není, fakt.

  • vegan


   na jednu dávku :)
  • tofu natural
  • 2 velké mrkve
  • česnek
  • hraška
  • cca 5 lžic hladké mouky
  • sůl, pepř
  • bylinky a koření(např. petrželka, kurkuma
  • (nastrouhaný tvrdý sýr)


Vysušené tofu a mrkev nastrouháme nahrubo. Přidáme mouku a prolisovaný stroužek česneku. Z hrašky a vody si vytvoříme asi 1/4 hrnku směsi a vše smícháme. Přilejeme lžíci vody nebo více dle potřeby. Nakonec můžeme přistrouhat sýr. Dochutíme a tvoříme kuličky, i když se na první pohled zdá, že je to nemožné. Tofu ale pouští vodu a v dlani vznikne ideální konzistence. Smažíme nebo pečeme.


Ze směsi můžeme vytvořit také placičky a podávat třeba s bramborovu kaší.

celerový dip 
100g celeru
zaksyaná smetana/hustý bílý jogurt(klidně obojí, klidně vegan)
stroužek česneku
sůl, pepř
(zázvor)

Celer nastrouháme a vše smícháme.

dip z červené řepy
cca 200 gčervené řepy
stroužek česneku
zaksyaná smetana/hustý bílý jogurt(klidně obojí, klidně vegan)
sůl, pepř

Vše rozmixxujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat