K pohoštění pomazánky asi patří, ale proč nezkusit něco jiného?
Já mám z tohoto experimentu radost. A náročné na přípravu to není, fakt.
- vegan
na jednu dávku :)
- tofu natural
- 2 velké mrkve
- česnek
- hraška
- cca 5 lžic hladké mouky
- sůl, pepř
- bylinky a koření(např. petrželka, kurkuma
- (nastrouhaný tvrdý sýr)
Vysušené tofu a mrkev nastrouháme nahrubo. Přidáme mouku a prolisovaný stroužek česneku. Z hrašky a vody si vytvoříme asi 1/4 hrnku směsi a vše smícháme. Přilejeme lžíci vody nebo více dle potřeby. Nakonec můžeme přistrouhat sýr. Dochutíme a tvoříme kuličky, i když se na první pohled zdá, že je to nemožné. Tofu ale pouští vodu a v dlani vznikne ideální konzistence. Smažíme nebo pečeme.
Ze směsi můžeme vytvořit také placičky a podávat třeba s bramborovu kaší.
Ze směsi můžeme vytvořit také placičky a podávat třeba s bramborovu kaší.
celerový dip
100g celeru
zaksyaná smetana/hustý bílý jogurt(klidně obojí, klidně vegan)
stroužek česneku
sůl, pepř
(zázvor)
Celer nastrouháme a vše smícháme.
dip z červené řepy
cca 200 gčervené řepy
stroužek česneku
zaksyaná smetana/hustý bílý jogurt(klidně obojí, klidně vegan)
sůl, pepř
Vše rozmixxujeme.
stroužek česneku
zaksyaná smetana/hustý bílý jogurt(klidně obojí, klidně vegan)
sůl, pepř
Vše rozmixxujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat