Po dvou vánočních dnech na bramborovém salátu se u nás doma na Štěpána vždy očekává změna v podobě kačeny, zelí a knedlíku. Takže jsem jim letos ukázala, jak může menu na Štěpána vypadat a to aniž byste stáli celé dopoledne u plotny a hlídali pečínku.
tofu
tofu natural(hodinku marinované: shoyu omáčka, oliv. olej, cayenský pepř, bylinková směs)
(chcete-li to ještě jednodušší, můžete použít tofu uzené)
Osmahnuto na prudko.
červené zelí
Zelí použito sterilované. V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme sterilované červené zelí a podlejeme zeleninovým vývarem. Dusíme pod pokličkou do měkka. Dochuceno - sůl, pepř, třtinový cukr, citron. Stačilo.
polentový knedlík
Polentu(lze i instantní) uvaříme podle návodu na obalu a naplnímě hrníčky, formičky, cokoli. Dáme na hodinku do lednice. Polenta krásně ztuhne a jde bez problému vyklopit a nakrájet.
Tak to vypadá božsky!!! zkusím ukuchtit až budu u svého "masožravého" přítele :D Jistě to bude dobrota...díky za recept . Martina
OdpovědětVymazatmasožravcům taky chutnalo, tak držím palce! :)
OdpovědětVymazat