pátek 26. prosince 2014

tofu, knedlo, zelo (snadno&rychle)

Po dvou vánočních dnech na bramborovém salátu se u nás doma na Štěpána vždy očekává změna v podobě kačeny, zelí a knedlíku. Takže jsem jim letos ukázala, jak může menu na Štěpána vypadat a to aniž byste stáli celé dopoledne u plotny a hlídali pečínku. 



tofu 
tofu natural(hodinku marinované: shoyu omáčka, oliv. olej, cayenský pepř, bylinková směs)
(chcete-li to ještě jednodušší, můžete použít tofu uzené)

Osmahnuto na prudko. 

červené zelí 

Zelí použito sterilované. V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme sterilované červené zelí a podlejeme zeleninovým vývarem. Dusíme pod pokličkou do měkka. Dochuceno - sůl, pepř, třtinový cukr, citron. Stačilo.

polentový knedlík

Polentu(lze i instantní) uvaříme podle návodu na obalu a naplnímě hrníčky, formičky, cokoli. Dáme na hodinku do lednice. Polenta krásně ztuhne a jde bez problému vyklopit a nakrájet.

2 komentáře:

  1. Tak to vypadá božsky!!! zkusím ukuchtit až budu u svého "masožravého" přítele :D Jistě to bude dobrota...díky za recept . Martina

    OdpovědětVymazat
  2. masožravcům taky chutnalo, tak držím palce! :)

    OdpovědětVymazat