pondělí 24. listopadu 2014

cizrnový krém se zázvorem a mrkvovými lupínky

Taky teď všude čtete o zdraví prospěšné cizrně? Doteď si pamatuju, jak jsem se k ní před lety prvně dostala - omylem jsme si ve Francii koupili plechovku cizrny místo kukuřice. Rizoto s ní ale nakonec bylo ještě lepší :) Od té doby jsem na ni často zapomínala, teď se ji ale snažím víc a víc zařazovat do jídelníčku. Ostatně proč ne, pochutnám si na ní a navíc opravdu zasytí.

  • vegan
  • bez lepku


250g cizrny
3 střední mrkve
3 stroužky česneku
kousek zázvoru(asi 4 cm a víc)
zeleninový vývar
olivový olej
sůl, pepř, kurkuma, petrželka


  1. Předem namočenou cizrnu vaříme do měkka. 
  2. Chceme-li mrkvové lupínky, nastrouháme jednu mrkev na kolečka, zakápneme olivovým olejem a dáme péct. 
  3. Na oleji osmahneme zbytek mrkve nakrájenou na kostičky a celé stroužky česneku. 
  4. Zalijeme asi litrem zeleninového vývaru a necháme povařit.
  5. Přidáme uvařenou cizrnu, nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixerem.
  6. Dle potřeby zředíme vodou tak, abychom dosáhli krémové konzistence.
  7. Dochutíme - sůl, pepř, koření.
  8. Krém podáváme zakápnutý oliv. olejem, posypáno petrželkou a lupínkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat