Taky teď všude čtete o zdraví prospěšné cizrně? Doteď si pamatuju, jak jsem se k ní před lety prvně dostala - omylem jsme si ve Francii koupili plechovku cizrny místo kukuřice. Rizoto s ní ale nakonec bylo ještě lepší :) Od té doby jsem na ni často zapomínala, teď se ji ale snažím víc a víc zařazovat do jídelníčku. Ostatně proč ne, pochutnám si na ní a navíc opravdu zasytí.
- vegan
- bez lepku
250g cizrny
3 střední mrkve
3 stroužky česneku
kousek zázvoru(asi 4 cm a víc)
zeleninový vývar
olivový olej
sůl, pepř, kurkuma, petrželka
- Předem namočenou cizrnu vaříme do měkka.
- Chceme-li mrkvové lupínky, nastrouháme jednu mrkev na kolečka, zakápneme olivovým olejem a dáme péct.
- Na oleji osmahneme zbytek mrkve nakrájenou na kostičky a celé stroužky česneku.
- Zalijeme asi litrem zeleninového vývaru a necháme povařit.
- Přidáme uvařenou cizrnu, nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixerem.
- Dle potřeby zředíme vodou tak, abychom dosáhli krémové konzistence.
- Dochutíme - sůl, pepř, koření.
- Krém podáváme zakápnutý oliv. olejem, posypáno petrželkou a lupínkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat