pátek 16. září 2016

cuketový čokochlebík

Ne že bych neměla každý den chuť na své superzdravé snídaně, víkend si ale občas říká o změnu,  obzvlášt ten, kdy si chcete pustit seriál a čerstvě upečený banana bread potřít arašídovým máslem a banánem navrch. Tentokrát jsem si ale vzpomněla, kolik cuket se nám ještě válí ve špajzu.


hrnek nastrouhané cukety zbavené vody
2 hrnky hladké (špaldové) mouky
1 zralý banán
půl hrnku nasekané hořké čokolády
3/4 hrnku rostlinného mléka nebo vody
2 lžičky kypřícího prášku
3 lžíce (kokosového) oleje
lžička skořice
lžička vanilkového extraktu
špetka soli
sladila jsem javorovým sirupem a kokosovým cukrem od oka
(půl hrnku jemných ovesných vloček)
(kakao)

  1. V míče č. 1 smícháme suché suroviny, tedy mouku, kypř, prášek, sůl, skořici a pokud chceme, tak kakao..
  2. V míše č. 2 rozmačkáme banán a přidáme cuketu, olej, extrakt, mléko a sladidlo.
  3. Obsah druhé mísy pomalu zamícháme do první mísy a přidáme nasekanou čokoládu. Pokud se nám směs zdá kvůli vodě z cukety tekutá, přidáme ovesné vločky.
  4. Směs přendáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca hodinu na 160-180 stupňů.
  5. Nakonec můžeme rozpustit čokoládu, třeba i s trochou kokosového mléka a chlebík polít.

2 komentáře:

  1. Díky za recept! Chlebík chutnal dobře a taky úžasně vypadal.. Jen jsem ho měla uprostřed stále takový "mokrý" :/

    OdpovědětVymazat
  2. To vypada na fajn kombinaci! Cuketovy chlebik ted delam casto, ale pouze s mletymi orisky. Priste zkusim tvuj receptik s nasekanou cokoladou! :)

    OdpovědětVymazat