Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.
- vegan
- bez lepku
na 2 porce
- 300g květáku
- 4 lžíce kokosového mléka (z plechovky)
- hrnek vody
- hrnek (mraženého) hrášku
- půl malé cukety
- 3 lžičky kurkumy
- sůl, pepř
- sušený nebo čerstvý koriandr
- kajenský pepř
- (brokolice, špenát)
Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu(případně i jinou zeleninu). Po pár mintách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.
Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.
Žádné komentáře:
Okomentovat