sobota 2. července 2016

květákové curry s cuketou a hráškem

Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.

  • vegan
  • bez lepku

na 2 porce

  • 300g květáku
  • 4 lžíce kokosového mléka (z plechovky)
  • hrnek vody
  • hrnek (mraženého) hrášku
  • půl malé cukety
  • 3 lžičky kurkumy
  • sůl, pepř
  • sušený nebo čerstvý koriandr
  • kajenský pepř
  • (brokolice, špenát)

Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu(případně i jinou zeleninu). Po pár mintách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.

Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat