úterý 28. června 2016

rebarborové cookies

Dostala jsem rebarboru. Nadešla její sezóna, tak prý z ní mám něco udělat. Trvalo to 30 minut i s pečením a úklidem kuchyně a na světě byly superzdrvé, ale hlavně vláčné sušenky z ovesných vloček, které mi chutí připomínají mé kdysi milované moravské koláče s rebarborou. (Kombinace kyselkavé rebárbry se sladkým je prostě top!) 

  • vegan

na cca 25 větších sušenek
  • hrnek rebarbory nakrájené na malé kostičky
  • půl hrnku strouhaného kokosu
  • půl hrnku vody
  • hrnek ovesných vloček(ideálně drobnějších)
  • hrnek rozemletých ovesných loček
  • 1 banán
  • lžíce chia semínek plus 3 lžíce vody - nechat 30 minut odležet
  • cca 8 lžic kokosového cukru nebo jiného sladidla
  • 2 lžičky skořice
  • menší hrst rozinek nebo goji
  1. Chia smícháme s vodou, necháme odležet cca 30 minut a obča promíchneme, aby vznikl gel.
  2. Rozmačkáme banán, do kterého přidáme rozemleté vločky, celé vločky, gel z chia, přidáme kokos, rozinky, skořici, rebarboru a dosladíme. (Těsto se nám před pečením musí zdát přeslazené!)
  3. Poté jen tvarujeme cookies na pečící papír a pečeme na 170 - 190 stupňů asi 20 min. (Lehce zezlátnou)
  4. Rozděl se :)

Žádné komentáře:

Okomentovat