středa 20. července 2016

zapečená pohanka se zeleninou

Mám tu výhodu, že mi vždy chutnaly zdravé alternativy a rozhodla jsem se, že "fuj, pohanka!" bude říkat méně a méně z vás.

  • vegan
  • bez lepku
na 4 porce

200g (neuvařené) pohanky
až 400g mraženého hrášku a karotky
oliv. olej/Alsan
velká cibule
cca 5 žampionů
2 stroužky česneku
kurkuma, uzená paprika, sůl, pepř, lahůdkové droždí

cherry rajčata
žampiony

  1. Pohanku buď namočíme přes noc nebo připravíme dle návodu za cca 30 minut tak, aby změkla.
  2. Výjimečně jsem měla Alsan(rostlinné máslo) a musím říct, že jídlu dodalo skvělou chuť, takže ideálně na něm orestujte cibulku na půlměsíčky, nakrájený stroužek česneku a po chvíli přidejte hrášek, mrkev a žampiony nakrájené na malé kostičky. Až zelenina změkne, dokořeníme ji a dochutíme druhým prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Na špejli napíchneme žampiony a cherry rajčátka a potřeme oliv. olejem s uvedeným kořením.
  4. Směs smícháme s pohankou a ve vyolejované zapékací míse pečeme na nízkou teplotu 25 minut. Zároveň na pečícím papíru pečeme i špízy.
  5. V pekáčcích necháme pohanku odležet a poté jde lehce vyklopit nebo krájet.

1 komentář: