pátek 15. ledna 2016

bezlepkové ,,tvarohové" knedlíčky

Už si nepamatuji, kdy jsem naposledy vařila podle receptu. Dokonce ani inspiraci vlastně nevyhledávám, jen občas někde něco zahlédnu a pak se mi vybaví kombinace surovin, která mě zaujala. Dlouho jsem ale měla v plánu vyzkoušet bezlepkové knedlíčky podle Veganotic. A když na to konečně došlo, polovinu surovin jsem samozřejmě neměla, takže tradičně vznikla moje verze, kterou jsem vám zveřejnila na fb stránku. Protože jste chtěli znát konkrétní postup, sdílím s vámi recept i tady.

Btw. knedlíčky nemají chybu! (Říká celá moje valašská rodina.)
  • vegan
  • bez lepku


těsto
balení tofu natural
100 ml vody
300 ml rýžové mouky
1 banán
lžíce datlového sirupu

náplň
sušené švestky nebo udělat jen kuličky a polít třeba horkým ovocem

nahoru
mletý mák
skořice
kokosový olej
datlový sirup


  1. Banán rozmixujeme s vodou a přimícháme všechny suroviny na těsto, případně prošleháme. Vznikne nám krásně elastické těsto. Pokud se nám nezdá, přidáme vodu nebo mouku podle potřeby.
  2. Z těsta buďto tvoříme kuličky, které poté přelijeme nějakou směsí nebo obalujeme ovoce.
  3. Vaříme v lehce osolené vroucí vodě. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru(jen je třeba je promíchávat, můžou být přilepené na dně) Trvá to asi 5 minut.

4 komentáře:

  1. To vypadá skvěle! Dalo by se i s pohankovou, ne? Tu mám moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, zkusila jsem, knedlíčky byly chuťově moc dobré, ale ty moje byly hodně tuhé - dala jsem 300g mouky, jelikož jsem myslela, že je v receptu chyba. Myslela jste skutečně 300ml mouky?? Jako nasypat do odměrky? Díky za radu. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, 300ml je opravdu 300ml. Zvykla jsem si během pobytu ve Švédsku používat odměrku - oni tam takhle odměřují všechno. Přišlo mi fajn, že nebudete muset vážit - musím to ale asi přehodnotit, pokud je to zmatečné :) Krásný den, I.

      Vymazat
  3. Nejlepší vegan ovocné knedlíky! S dcerou je milujeme, dělám jahodové a pak to preliju rozmixovanyma jahodama, je to neuvěřitelná pochoutka, díky za recept!

    OdpovědětVymazat