Letní sezóna nabízí ovoce různých odstínů. Některé ráda konzumuji rovnou na čerstvém vzduchu, jiné zpracovávám v kuchyni. Třeba právě i ostružiny. Dříve jsem je zapékala do muffinů, teď tíhnu stále víc k nepečeným dezertům. Protože jak už jsem kdysi psala - nevím, proč se ještě jiné dortíky vyrábí! A až ochutnáte tento dortík, dost možná na pečení zapomenete taky.
A jak může být cheesecake raw vegan? Vždyť tyhle triky s kešu už znáte.
- vegan, raw
- bez lepku
korpus
půl hrnku datlí
půl hrnku ořechů nebo pohanky(dávám i půl pohanky/půl mandlí)
světlá vrstva
hrnek a půl kešu ořechů
jeden menší citron
2/3 až půl hrnku datlového sirupu
1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku kokosového oleje
ovocná vrstva
půl hrnku ostružin(nebo jiného lesního ovoce)
1/4 kešu vrstvy
kokosového oleje
rostlinné mléko
- Kešu přes noc namočíme do vody, slijeme a vysušíme.
- Formu na muffiny nebo na dortík vytřeme kokosovým olejem.
- Rozmixujeme suroviny na korpus do lepkavé hmoty. Pokud nebude ideální, podle potřeby přidáme datle, vodu nebo naopak suché mandle.
- Touto směsí vysteleme dno formy. (1 muffin = cca 1 lžíce hmoty)
- Poté umixujeme světlou směs a vrstvíme na korpus. Opět 1 lžíce na 1 muffin, asi 1/4 směsi by nám měla zůstat.
- Pokud chceme vrstvy hezky oddělené, dáme na pár minut zamrazit.
- Do zbytku směsi přidáme ostružiny, přidáme kapku kokosového oleje a mléko od oka dle potřeby(brzy doplním kolik přesně) a rozmixujeme.
- Vrstvíme a dáme nejlépe na 3 a víc hodin zamrazit nebo aspoň pár hodin chladíme v lednici.
Mňam, tak tohle rozhodně zkusím. Skvělý recept :)
OdpovědětVymazatwww.meadelaida.blogspot.com
Děkuju, poslední dobou po mně nikdo jiný dezert nechce, takže určitě doporučuju! :)
VymazatTo vypadá výborně! :)
OdpovědětVymazatděkuju, je to výborné! :)
VymazatKešu předem nenamáčíte? Stačí nenamačené?
OdpovědětVymazatMoc dekuju za dotaz a omlouvam se, kesu totiz namacim. Pridavala jsem recept v bojovych podminkach, uz je doplnen.
Vymazat