- vegan
- bez lepku
Vycházím z receptu, který léta koluje po světě. Jen jsem nepoužila cukr.
1 a půl kg třešní(i s peckami)
1 citrón
700 ml vody
250 ml medu/javorového sirupu/0,5 kg cukru
- Třešně umyjeme, zbavíme stopek a nad hrncem vypeckujeme. (Nechceme zbytečně přijít o šťávu.)
- Vodu přivedeme k varu, zalijeme s ní třešně a vaříme, dokud voda nebude bublat.
- Poté hrnec přikryjeme pokličkou a necháme přes noc uležet v chladu a ve tmě.
- Druhý den třešně povaříme se sladidlem, citronem a mixujeme tyčovým mixerem, dokud nám nevznikne hustý sirup.
- Ještě teplý sirup dávkujeme do skleniček. Bez zavaření vydrží 5 měsíců, konzervovat můžeme 30 min na 80 stupňů. Pokud použijete zavařovací sklenice, stačí naplnit, zavíčkovat a obrátit dnem dolů.
My místo třešňového děláme malinový :)
OdpovědětVymazatLife By Peggie