úterý 7. dubna 2015

vegan home-made pasta alla ,,Carbonara"

Posledně jsem s vámi sdílela základní recept na domácí těstoviny. Než s ním zkusím experimentovat, mám ještě jeden tip, jak s těstovinami naložit. Tohle už se italskému chlapci líbilo méně, ale prý pořád lepší, než těstoviny s kečupem. Tradiční Carbonara totiž vyžaduje pancettu nebo slaninu, vejce a parmezán. Naopak se nepoužívá cibule či smetana, jen z chuti máte mít ten dojem. Nicméně italský strávník musel uznat, že to chutná báječně, ať už je to cokoli. Škoda, že ty nejlepší těstoviny vypadají nudně, ale věřte mi, kdybyste si mohli jen přičichnout.. Recept je to navíc vskutku jednoduchý a rychlý, tak třeba přijde vhod.
  • vegan
Recept na domácí těstoviny najdete zde.

5 porcí


  • kostka uzeného tofu
  • 160 ml rostlinné smetany(použila jsem 7% sladkou smetanu)
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce rostlinného margarinu
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř - klidně více druhů, nejlépe čerstvě mletý
  • (dobrovolné - lahůdkové droždí nebo je možné použít vegan parmezán z namletcýh kešu ořechů a droždí, popř. bílé víno)


  1. Tofu nakrájíme na malé kostičky a restujeme několik minut na olivovém oleji. 
  2. Poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli, lžíci rostlinného margarinu a opět pár minut restujeme. V tento moment můžeme taky přilít trošku bílého vína.
  3. Zalijeme smetanou, dochutíme a necháme vařit dalších několik minut.
  4. Do omáčky zamícháme odpovídající množství těstovin.
  5. Můžeme podávat posypané čerstvě namletým pepřem a s čerstvou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat