Podruhé v životě jsem se dostala k výrobě kešu ,,sýru". Přece jen každá nová chuťovka k vínu se hodí. Pečený ořechový sýr není nic nového, a tak jsem zkusila vyrobit raw výživný sýr podle http://www.rawmazing.com/ s aktivními látkami, díky použití rejuvelac.
Nečekejte pevný eidam, jde o poměrně měkký čerstvý sýr. S výrobou rejuvelac celý ten proces trval asi týden, nicméně degustace stála za to. Musíte mít samozřejmě rádi sušená rajčata a česnek, jinak to fungovat nebude. Zkusila jsem vyrobit sýr i bez rajčat a s lahůdkovou cibulkou taky nebyl vůbec špatný.
- vegan, raw
- bez lepku
Pokud nestojíte o raw a zdlouhavější proces, pořád si můžete udělat pečenou verzi. Rozmixujte namočené kešu, přidejte rajčata a česnek a pečte v troubě asi 45 minut.
- 2 hrnky kešu ořechů(namočené přes noc)
- půl hrnku rejuvelac
- 1/2 hrnku sušených rajčat nakrájených na malé kousky
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- Rozmixujeme kešu s rejuvelac dohladka.
- Směs vložíme do utěrky nebo jiné savé látky a to vše pak do cedníku, který je položen na misce tak, aby měla kam odkapat případná přebytečná tekutina. Necháme takto ležet opět přes noc při pokojové teplotě.
- Do směsi zapracujeme prolisovaný česnek a rajčata, dochutíme.
- Vytvarujeme sýr nebo směs nandáme do formy a později vyklopíme. (Stačilo nechat nádobu chvíli vzhůru nohama a sýr vypadl.) Necháme chladit 12-24 hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat