pátek 24. dubna 2015

krémová čokoládová a borůvková zmrzlina nejen z avokáda

Je to tady. Užívání si prvních slunečních paprsků, vysedávání v trávě a .. a tak. Co nevidět přijde ovšem vlna stížností na otravné vedro a slunečna budeme mít tak trošku plné zuby. Nebo teda já určitě. Totiž to pak vyhledáváme stín a něco studeného a ještě studenějšího. V takových chvílích je fajn mít v mrazáku něco, co nás z toho pekla vysvobodí. A pokud to tam nebude, nevadí, nekupujme éčka - stačí tam mít nějaké ovoce a zmrzlinu máte za pár minut.

Tak dlouho jsem se rozmýšlela, do jaké příchutě půjdu, až jsem umixovala dvě top. No a nejlepší na tom nakonec je jejich kombinace!

Btw. použijete-li raw suroviny, máte bez problému vitariánskou zmrzku.

  • vegan, raw
  • bez lepku

borůvkovo-banánová

  • 1 banán předem na kolečka nakrájený a zamrazený
  • 1 zralé avokádo
  • 3 lžíce rostlinného mléka
  • cca půl hrnku mražených borůvek
  • cukr, sirup, sladidlo dle chuti


Vše rozmixujeme dohladka, v podstatě vyrobíme avokádový čokopuding, který zamrazíme cca na půl hodiny.

krémová čokoládová

  • 2 zralá avokáda
  • 2 hrnky rostlinného mléka(když bude mandlové, tak jenom dobře)
  • 3/4 hrnku kakaa
  • cukr, sirup, sladidlo dle chuti
  • (vanilkový extrakt)


Rozmixujeme dohladka(popř. necháme či přidáme kousky borůvek) a zmrzlina je ihned hotová.


Zmrzlinu můžete samozřejmě zamrazit v uzavřených sklenicích či dózách a mít připravené k podávání, jen teda docela trvalo, než roztály do poživatelné konzistence. Počítejte minimálně 20 minut.


2 komentáře:

  1. Dotaz... v surovinách k čokoládové zmrzlině není nic, co by mělo co společného s kakaem nebo čokoládou... Chyba nebo záměr? T. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna na to koukám, jen jsem prohodila názvy. Moc se omlouvám a děkuju za upozornění!! I.

      Vymazat