Je to tady. Užívání si prvních slunečních paprsků, vysedávání v trávě a .. a tak. Co nevidět přijde ovšem vlna stížností na otravné vedro a slunečna budeme mít tak trošku plné zuby. Nebo teda já určitě. Totiž to pak vyhledáváme stín a něco studeného a ještě studenějšího. V takových chvílích je fajn mít v mrazáku něco, co nás z toho pekla vysvobodí. A pokud to tam nebude, nevadí, nekupujme éčka - stačí tam mít nějaké ovoce a zmrzlinu máte za pár minut.
Tak dlouho jsem se rozmýšlela, do jaké příchutě půjdu, až jsem umixovala dvě top. No a nejlepší na tom nakonec je jejich kombinace!
Btw. použijete-li raw suroviny, máte bez problému vitariánskou zmrzku.
- vegan, raw
- bez lepku
borůvkovo-banánová
- 1 banán předem na kolečka nakrájený a zamrazený
- 1 zralé avokádo
- 3 lžíce rostlinného mléka
- cca půl hrnku mražených borůvek
- cukr, sirup, sladidlo dle chuti
Vše rozmixujeme dohladka, v podstatě vyrobíme avokádový čokopuding, který zamrazíme cca na půl hodiny.
krémová čokoládová
- 2 zralá avokáda
- 2 hrnky rostlinného mléka(když bude mandlové, tak jenom dobře)
- 3/4 hrnku kakaa
- cukr, sirup, sladidlo dle chuti
- (vanilkový extrakt)
Rozmixujeme dohladka(popř. necháme či přidáme kousky borůvek) a zmrzlina je ihned hotová.
Zmrzlinu můžete samozřejmě zamrazit v uzavřených sklenicích či dózách a mít připravené k podávání, jen teda docela trvalo, než roztály do poživatelné konzistence. Počítejte minimálně 20 minut.
Dotaz... v surovinách k čokoládové zmrzlině není nic, co by mělo co společného s kakaem nebo čokoládou... Chyba nebo záměr? T. :)
OdpovědětVymazatZrovna na to koukám, jen jsem prohodila názvy. Moc se omlouvám a děkuju za upozornění!! I.
Vymazat