neděle 4. září 2016

Copenhagen: je tu draho, ale moc mě to nestojí

Copenhagen. Červené cihly, lidé na kolech tvořící zácpy, zeleň, holičství na každém kroku, design, kaktusy a vše má na sobě nápis bio. Není divu,  že to byla jedna z destinací, která už na mém wishlistu svítila červeně. Původně jsem zase chtěla vyrazit stopem, ale pak mě přepadla potřeba pojmout to jinak. Letět sama, sbalit jen pár věcí, toulat se pár dnů po městě a nasávat atmosféru u dobré kávy.

Od každé cesty na sever vás může odradit jediné - finance. Jenže já na tyhle skandinávské vtípky už umím vyzrát a tady je recept:

  • předem si levně zabookujete letenku či jinou doprav (tohle byl zásadní krok, ještě den před odletem jsem nevěděla, jestli mám kde spát)
  • bydlete zdarma přes couchsurfing.com (a ano, dokonce 5 nocí! a možná vás to bude stát nějakou láhev vína jako prezent, mně ale navíc hostitel uvařil skvělý oběd a nonstop mi cpe oříšky :)
  • volíte si priority - na něčem ušetříte, jinde utratíte (mně se dokonce daří utratit denně o polovinu méně, než jsem si stanovila(i doma často utratím víc) např. si dopřeju kávu a skvělou snídani v hezké kavárně, zajdu si na vyhlášený street food market a večer zaženu těžkým celozrnným chebem, který mě vyšel levněji než v ČR, jablko mě stálo necelých 7,-.. ostatně.. je to nakonec naprostá delikatesa, když si ho dáte na pláži)
  • choďte pěšky, co to jde a levně si pronajměte kolo (měla jsem dvojnásobné štěstí - bydlím velmi blízko centra a navíc mi byla doporučena levná půjčovna)
  • pokud cestujete např. za uměním, designem a podobně, věřte mi, že za ním nemusíte do drahých galerií, ale potkáte ho na ulici, v design shopech nebo pro všechny dostupném parku, na kterém se podílelo 60 designérů
     ... sumasumárum - odpustěte si ten luxus mít hotelovou postel a posezení u piva, to se vám na severu opravdu nevyplatí!






2 komentáře:

  1. To je taková nádhera! Minulý týden jsem přiletěla z Helsinek, před dvěma lety byla ve Stockholmu a mým dalším cílem je právě Kodaň :) Díky tvým fotkám už se nemůžu dočkat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Gambling 101 - DrmCD
    Gambling 101 · Where to 포천 출장마사지 start · Gambling 101 부산광역 출장안마 · 도레미시디 출장샵 Gambling 101 · Gambling 101 · Gambling 101 · Gambling 101 · Gambling 101 · Gambling 제주도 출장안마 101 · Gambling 수원 출장샵 101 · Gambling 101.

    OdpovědětVymazat