Taky už nevíte, co pořád vymýšlet k vínu a jinému pohoštění? Jasně, olivy a oříšky jsou super, ale co takhle pro změnu zkusit něco stejně miniaturního, jen s láskou vyrobeného? Jakkoli to vypadá složitě, vězte, že to není složitější ani zdlouhavější, než jiné jednohubky.
- vegan
- bez lepku
těsto
- 150g jáhlové mouky
- 50g drceného lněného semínka
- 50ml rostlinného oleje
- až 200ml vody
- 1 lžíce chia semínka + 2 lžíce vody(nechat 30 min odležet)
- až lžička soli
náplň
- balení tofu natural
- 200g mraženého listového špenátu(celé listy od Bonduelle jsou top)
- sůl, pepř, sušený česnek, černá sůl, lahůdkové droždí, provensálské bylinky či jiné
- olivový olej
- 7 a víc sušených rajčat nakrájených na drobné kousky
- Z uvedených surovin připravíme lepkavé těsto. Ručně ho roztaháme na pečící papír, (Protože těsto lepí, pomůžeme si olejem nebo pečícím papírem.) propícháme vidličkou a dáme na pár minut péct 180 - 200 °C. Stačí, aby placka držela v celku.
- Tofu rozmixujeme s rozmrazeným špenátem a lehce zředíme vodou či rostl. mlékem dle potřeby. Dochutíme.
- Troubu zahřejeme na 180 - 200 °C.
- Z upečeného těsta vykrajujeme kolečka. Na ně vrstvíme asi půl lžičky směsi a doladíme kouskem sušeného rajčete.
- Zapékáme asi 10 minut a snažíme se je úplně nevysušit. (Jsou ale dobré i křupavé)
Žádné komentáře:
Okomentovat