čtvrtek 5. února 2015

mrkvový krém se zázvorem

Jedna z mých oblíbených zeleninových rychlovek, kterou už možná někdo považuje za nudnou klasiku na zahřátí, ale já ji mám spojenou především s mým milovaným podzimem, takže mě nikdy neomrzí.
  • vegan
  • bez lepku

 
  • 7 větších mrkví
  • cibule
  • olivový olej
  • 0,75l zeleninového vývaru
  • asi 5 cm zázvoru
  • sůl, pepř
  • šťáva z půly citrónu či  limetky(ale obejdete se)
  • taky třeba petrželová nať

Mrkev očištíme a nakrájíme na menší kousky. Spolu s cibulkou nakrájenou na drobno restujeme na oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Zalijeme vývarem, přistrouháme oloupaný zázvor a vaříme cca 10 minut.

Nejlépe pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na krém, dochutíme a případně ještě ředíme vodou a necháme povařit.


Nakonec můžeme posypat něčím zeleným a podávat s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat