Jedna z mých oblíbených zeleninových rychlovek, kterou už možná někdo považuje za nudnou klasiku na zahřátí, ale já ji mám spojenou především s mým milovaným podzimem, takže mě nikdy neomrzí.
- vegan
- bez lepku
- 7 větších mrkví
- cibule
- olivový olej
- 0,75l zeleninového vývaru
- asi 5 cm zázvoru
- sůl, pepř
- šťáva z půly citrónu či limetky(ale obejdete se)
- taky třeba petrželová nať
Mrkev očištíme a nakrájíme na menší kousky. Spolu s cibulkou nakrájenou na drobno restujeme na oleji, dokud cibulka nezesklovatí. Zalijeme vývarem, přistrouháme oloupaný zázvor a vaříme cca 10 minut.
Nejlépe pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na krém, dochutíme a případně ještě ředíme vodou a necháme povařit.
Nakonec můžeme posypat něčím zeleným a podávat s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat