úterý 1. července 2014

žampionovo-pórkový paprikáš

To takhle muž přiveze knedlíka a mluví o nějakém paprikáši, který jsem snad ani nikdy nejedla. Vygooglila jsem, že v základu se dusí maso, haha. Takže jsem se inspirovala veggie verzemi a podusila pórek a žampiony. No a muž chtěl za pár dní další nášup! :)
  • vegan
  • bez lepku


Potřebujeme:
  • cca 250 g žampionů
  • 1 pórek
  • 1 (rostlinná) smetana ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky(použila jsem žitnou)
  • sladká paprika
  • olej/máslo
  • sůl, pepř, popř. nějaké zeleninové koření

Knedlík není z mé dílny. Recept na polentový knedlík najdete zde.

  1. Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
  2. Pórek osmahneme, po chvíli přisypáváme sladkou papriku, koření a nakonec žampiony. Podlijeme vodou a dusíme dokud žampiony nezměknou.
  3. Mouku rozmícháme ve smetaně a přilejeme do vzniklé omáčky.
  4. Pár minut ještě povaříme a můžeme doladit sladkou paprikou.
  5. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.



Žádné komentáře:

Okomentovat