Chcete dneska oběd bez práce a provonět jím celý byt? Pojďte do velmi nenáročné čočky na kari!
- vegan
- bez lepku
Na cca 5 porcí potřebujeme:
- 2 šálky hnědé nebo zelené čočky(zkoušela jsem i červenou, z té ale vznikne spíš omáčka :)
- 5 šálků vody
- 1 velká cibule (nebo dvě malé) nakrájená na drobno
- kari pasta(připravuju domácí: kelímek (vegan) bílého jogurtu, 2 polévkové lžíce oliv. oleje a kari min. 2 lžičky)
- tamari nebo sůl a sojovka, popř. ještě chilli
Postup je nejvíc jednoduchý. Prostě všechny zmíněné suroviny smícháme ve větším kastrolu a přivedeme k varu. Poté vaříme pozvolna pod pokličkou 45 min - hodinku do změknutí. Občas omrknem a zamícháme; někdy je nutné přilít trošku vody. Čočka by měla jít v ústech jazykem rozmáčknout o patro a zůstat šťavnatá. Podáváme s rýží a je báječná s čerstvými rajčaty.
Ahoj, můžu poprosit o upřesnění, nějak tomu nerozumím: tu cibuli nekrájíš a pak ji vyndáš? Vaříš tu čočku už s tou karipastou? A rýži tam (viz obrázek) přimícháš až po uvaření? Díky :-)
OdpovědětVymazatomlouvám se, koukám, že jsem to podala velmi stručně :) cibuli nakrájím na drobno a nasypu do vody spolu s čočkou a karipastou, vše se povaří, nic se nevyndává.. a pak se to podává s rýží :)
OdpovědětVymazatV pohodě, děkuju :-)
Vymazat