- vegan
- bez lepku
400g uvařené cizrny
půl tabulky tmavé čokolády (ideálně s vysokým obsahem kakaa)
3 a více lžíc datlového sirup(dle chuti a druhu čokolády) či jiné sladidlo
půl - 1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
skromná lžíce kokosového oleje
cca půl tabulky čokolády na polevu
- Sušenou cizrnu si namočíme minimálně 8 hodin předem a uvaříme do měkka nebo použijeme konzervovanou.
- Rozmixujeme ji s olejem, sirupem, solí a vanilkovým extraktem.
- Přidáme na maličké kousky nasekanou čokoládu.
- Hmotu rozdělíme do formiček, tvořítek, čehokoli.. nebo vytvoříme kuličky a dáme zamrazit. Mělo by stačit půl hodiny až hodina.
- Zamrazené bonbóny obalíme v čokoládě, kterou jsme si ve vodní lázni roztavili např. s trochou kokosového oleje. Je ale fajn ji nechat hustější a dopřát tak bonbónům silnější vrstvu.
- Obalené bonbóny zamrazíme nebo chladíme, dokud čokoláda neztuhne. Udržujeme potom v chladu tak, aby čokoláda v ústech hezky křupla!
Žádné komentáře:
Okomentovat