pátek 22. ledna 2016

cizrnové čokoládové bonbóny

Cizrnová bonboniéra plná proteinu. Hotová dřív, než byste si koupili tu klasickou. Recept vznikl omylem - cizrna je prostě super. Na slano, na sladko, na kaši i v salátu. Z cizrnové vody vytvoříte dokonce vegan pusinky nebo makronky. Pokud jste ji s kakaem ještě nezkoušeli, můžete začít i oblíbeným čokoládovým koláčem

  • vegan
  • bez lepku 
asi na 40 bonbonů z tvořítka na led z IKEA :)

400g uvařené cizrny
půl tabulky tmavé čokolády (ideálně s vysokým obsahem kakaa)
3 a více lžíc datlového sirup(dle chuti a druhu čokolády) či jiné sladidlo
půl - 1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
skromná lžíce kokosového oleje

cca půl tabulky čokolády na polevu


  1. Sušenou cizrnu si namočíme minimálně 8 hodin předem a uvaříme do měkka nebo použijeme konzervovanou.
  2. Rozmixujeme ji s olejem, sirupem, solí a vanilkovým extraktem.
  3. Přidáme na maličké kousky nasekanou čokoládu.
  4. Hmotu rozdělíme do formiček, tvořítek, čehokoli.. nebo vytvoříme kuličky a dáme zamrazit. Mělo by stačit půl hodiny až hodina.
  5. Zamrazené bonbóny obalíme v čokoládě, kterou jsme si ve vodní lázni roztavili např. s trochou kokosového oleje. Je ale fajn ji nechat hustější a dopřát tak bonbónům silnější vrstvu.
  6. Obalené bonbóny zamrazíme nebo chladíme, dokud čokoláda neztuhne. Udržujeme potom v chladu tak, aby čokoláda v ústech hezky křupla!

Žádné komentáře:

Okomentovat