čtvrtek 8. září 2016

cuketový "tatarák"

Cuketa, to je nekonečno skvělých obědů, večeří i dezertů za pár korun!



1 větší cuketa
1 malá (červená) cibule
1-2 lžíce (domácího) kečupu
1 lžíce hořčice
1 lžíce sojové omáčky
koření:
sladká/pálivá/uzená paprika
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř
lahůdkové droždí
(2-3 lžíce ovesných vloček)

stroužky česneku
opečený (žitný) chléb


  1. Cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme a necháme 10 minut odležet. Poté se ji snažíme zbavit vody. 
  2. Cibuli nakrájíme na jemno a můžeme krátce orestovat na oliv. oleji. 
  3. Pak už vše smícháme ve větší míse, dokořeníme dle chuti a můžeme lehce projet tyčovým mixerem, aby se směs hezky spojila.
  4. Pokud je ve směsi přesto stále voda, můžeme přimíchat jemné ovesné vločky, které ji nasají. 
  5. Podáváme s opečeným pečivem, které si potřeme stroužkem česneku.

2 komentáře:

  1. Super inspirace ❤ Máme doma mraky cukety. Jinak mám moc radost. Konečně jsem narazila na další vegansky blog! Budu se sem ráda vracet. Mrkni na ten můj 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam mňam mňam! Tak toto musím vyskúšať. Receptov z cukety nikdy nie je dosť, lebo každý rok "trpím" nezvládnuteľným množstvom darovaných cukiet :) Ďakujem za tip.

    dazzlera.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat