Btw. knedlíčky nemají chybu! (Říká celá moje valašská rodina.)
- vegan
- bez lepku
těsto
balení tofu natural
100 ml vody
300 ml rýžové mouky
1 banán
lžíce datlového sirupu
náplň
sušené švestky nebo udělat jen kuličky a polít třeba horkým ovocem
nahoru
mletý mák
skořice
kokosový olej
datlový sirup
- Banán rozmixujeme s vodou a přimícháme všechny suroviny na těsto, případně prošleháme. Vznikne nám krásně elastické těsto. Pokud se nám nezdá, přidáme vodu nebo mouku podle potřeby.
- Z těsta buďto tvoříme kuličky, které poté přelijeme nějakou směsí nebo obalujeme ovoce.
- Vaříme v lehce osolené vroucí vodě. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru(jen je třeba je promíchávat, můžou být přilepené na dně) Trvá to asi 5 minut.
To vypadá skvěle! Dalo by se i s pohankovou, ne? Tu mám moc ráda :-)
OdpovědětVymazatDobrý den, zkusila jsem, knedlíčky byly chuťově moc dobré, ale ty moje byly hodně tuhé - dala jsem 300g mouky, jelikož jsem myslela, že je v receptu chyba. Myslela jste skutečně 300ml mouky?? Jako nasypat do odměrky? Díky za radu. Lenka
OdpovědětVymazatDobrý den, 300ml je opravdu 300ml. Zvykla jsem si během pobytu ve Švédsku používat odměrku - oni tam takhle odměřují všechno. Přišlo mi fajn, že nebudete muset vážit - musím to ale asi přehodnotit, pokud je to zmatečné :) Krásný den, I.
VymazatNejlepší vegan ovocné knedlíky! S dcerou je milujeme, dělám jahodové a pak to preliju rozmixovanyma jahodama, je to neuvěřitelná pochoutka, díky za recept!
OdpovědětVymazat