Tofu, které už chtělo spotřebovat, hořčice, která by bez Zajíci v krabici v lednici nikdy nebyla, inspirace zaječím receptem, velký hlad a skvělý oběd do 30 minut na stole bez postávání u plotny, když se vám to zrovna opravdu nehodí. Takové rychlovky jsou prostě na tom našem krásném splašeném světě potřeba a baví mě. Doporučuji doladit ještě zeleninovým salátem a nebude vám už chybět vůbec nic.
- vegan
- bez lepku
2-3 porce
- balíček tofu natural
- (sezamové semínko)
- 3 lžíce hořčice
- lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- sušený česnek, petrželová nať
- cca půl hrnku vody
- Ze všeho nejdřív vaříme rýži, pokud nemáme štěstí a nenajdeme zbytky v lednici.
- Suroviny na omáčku mícháme, dokud se nespojí.
- Tofu osušíme, nakrájíme na kostičky a promícháme s omáčkou.
- Vše vylijeme do malého vyolejovaného pekáčku a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů.
- Podáváme s rýží a nejlépe i se zeleninovým salátem, popř. i sezamovým semínkem, které můžeme na sucho opražit na pánvi.
To vypadá dobře, receptů na tofu pro vegetariány není nikdy dost! :) ukládám a vyzkouším...
OdpovědětVymazat