Někdy to chce ráno trošku víc přemáhání, abych si zacvičila nebo zaběhala a velkou motivací mi bývá vidina zasoužená snídaně. Proto jsem si vymyslela tuhle cizrnovou, je totiž plná bílkovin. Použití cizrny na sladko vás u mě už asi nepřekvapí, z ničeho jiného už dorty skoro nepeču. Kvůli vyváženosti je přidat trochu obiloviny a aby kaše nechutnala po cizrně, je ideální přebít ji kakaem. Pokud se bojíte nadýmání, nezbývá nic jiného než zkusit, co s vámi cizrna dělá a pomoc by měla špetka kurkumy.
100g cizrny (v neuvařeném stavu)
100ml vody
malá hrst jemných ovesných vloček (pro bzl může být uvařená rýže)
kakao
javorový sirup/kokosový cukr
špetka kurkumy (proti nadýmání)
a nahoru ideálně :)
chia semínka nemočená pár minut ve vodě
kokos
skořice
ořechy
banán/hruška
vysokoprocentní hořká čokoláda
- Předem namočenou (minimálně 8 hodin) cizrnu uvaříme do měkka.
- Poté ji rozmixujeme s vodou a obilovinou a podle potřeby přidáme vodu tak, aby měla kaši ideální konzistenci.
- Mixujeme s kakaem, chia semínky, kapkou sirupu či cukru.
- Nakonec si na kaši doladíme dle chuti. Já mohu doporučit skořici, cukr, banán či hrušku a trošku nasekané kvalitní čokolády.
Kakaová kaše z cizrny mě mile překvapila! Je to výborný způsob, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin. Při přípravě jsem ocenila pomoc kuchyňského kráječe ETA, který mi usnadnil zpracování surovin. Jestli někdo hledá spolehlivý kuchyňský kráječ, doporučuji se podívat na recenze, které jsou k dostání tady. Mají srozumitelně podané informace.
OdpovědětVymazat