Dostala jsem rebarboru. Nadešla její sezóna, tak prý z ní mám něco udělat. Trvalo to 30 minut i s pečením a úklidem kuchyně a na světě byly superzdrvé, ale hlavně vláčné sušenky z ovesných vloček, které mi chutí připomínají mé kdysi milované moravské koláče s rebarborou. (Kombinace kyselkavé rebárbry se sladkým je prostě top!)
- vegan
na cca 25 větších sušenek
- hrnek rebarbory nakrájené na malé kostičky
- půl hrnku strouhaného kokosu
- půl hrnku vody
- hrnek ovesných vloček(ideálně drobnějších)
- hrnek rozemletých ovesných loček
- 1 banán
- lžíce chia semínek plus 3 lžíce vody - nechat 30 minut odležet
- cca 8 lžic kokosového cukru nebo jiného sladidla
- 2 lžičky skořice
- menší hrst rozinek nebo goji
- Chia smícháme s vodou, necháme odležet cca 30 minut a obča promíchneme, aby vznikl gel.
- Rozmačkáme banán, do kterého přidáme rozemleté vločky, celé vločky, gel z chia, přidáme kokos, rozinky, skořici, rebarboru a dosladíme. (Těsto se nám před pečením musí zdát přeslazené!)
- Poté jen tvarujeme cookies na pečící papír a pečeme na 170 - 190 stupňů asi 20 min. (Lehce zezlátnou)
- Rozděl se :)
Žádné komentáře:
Okomentovat