To takhle muž přiveze knedlíka a mluví o nějakém paprikáši, který jsem snad ani nikdy nejedla. Vygooglila jsem, že v základu se dusí maso, haha. Takže jsem se inspirovala veggie verzemi a podusila pórek a žampiony. No a muž chtěl za pár dní další nášup! :)
- vegan
- bez lepku
Potřebujeme:
- cca 250 g žampionů
- 1 pórek
- 1 (rostlinná) smetana ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky(použila jsem žitnou)
- sladká paprika
- olej/máslo
- sůl, pepř, popř. nějaké zeleninové koření
Knedlík není z mé dílny. Recept na polentový knedlík najdete zde.
- Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
- Pórek osmahneme, po chvíli přisypáváme sladkou papriku, koření a nakonec žampiony. Podlijeme vodou a dusíme dokud žampiony nezměknou.
- Mouku rozmícháme ve smetaně a přilejeme do vzniklé omáčky.
- Pár minut ještě povaříme a můžeme doladit sladkou paprikou.
- Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat