Jednoduchá dokonalost aglio e olio těstovin je fascinující. Já přicházím s barevnější úpravou, kterou docela často ve spěchu tvořím a nosím v krabičce tam, kde dostávám hlad. Tak je to rychlovka a velká dobrota, že. Ale jak vidíte, pokud není čas vařit slavnostnější pokrm, dá se tím důstojně zajíst i konec zkouškového, chi.
- vegan
na 1 porci
- špagety
- 4 lžíce(a víc) olivového oleje
- 1 stroužek a více česneku(dle chuti)
- cuketa
- (cherry) rajčata
- žampiony
- petrželka
- sůl, pepř
Do aglio olio by měla přijít chilli paprička, ale já to obcházím, protože jsem ji vždycky zapomněla koupit a tak to vlastně neprávem nazývám aglio e olio. Pif paf!
Špagety uvaříme dle návodu ,,na skus". Česnek nakrájený na drobné plátky a zpěníme na olivovém oleji. Trvá to jen malou chviličku - česnek nesmí ztmavnout. Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji cuketu, žampiony a něco později přidávám rajčata. Směs můžeme ochutit třeba bazalkou, provensálským kořením a sušeným čenekem. K česneku přihodíme uvařené špagety, osmahnutou směs z cukety atd., nasekanou petrželku, promícháme a prohřejeme. Občas ještě zakápnu olivovým olejem.
Podávat můžeme posypané nastrouhaným parmezánem.
tak ty vypadají fakt fantasticky! - jedno z mojich nejoblíbenějších jídel ♥
OdpovědětVymazattaktéž! dělám často a stejně vždycky mňam! :)
OdpovědětVymazat