sobota 5. listopadu 2016

tofu-dýňová pomazánka

Kupované pomazánky jsou ve vegan světě celkem trhák. Dost se totiž hodí všude, kde není nic rostlinného k snědku a vy jste rádi, že si je můžete vytáhnout z batůžku. Nedávno jsem si ale nějakou koupila domů jen tak pro nestíhačky a radost mi tedy neudělala chutí ani složením. Hlavně proto, že domácí mám stejně hotovou za pár minut. Jo a! nejde jen o svačinky, svět totiž prý dobývají oranžová vína, tak i to večerní pohoštění můžete sladit.



půl střední dýně hokkaidó
tofu natural
stroužek česneku
lahůdkové droždí, černá sůl, bylinky
sůl, pepř

  1. Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečemě do měkka.
  2. Vychládlé kousky dýně(cca 200g v upečeném stavu) rozmixujeme s tofu, česnekem, pomalu ředíme vodou a dochutíme.
  3. Nakonec můžeme přimíchat zelené pesto, na chlebu posypat semínky nebo doladit avokádem.









Žádné komentáře:

Okomentovat