středa 16. listopadu 2016

brokolicový salát s rozinkami a kešu dipem

Pečená brokolice s kešu dipem, to už je moje stálice. Kdyby mi ale ještě před týdnem někdo řekl, že budu čtyři dny v kuse jíst brokolici s cibulí, rozinkami, zeleninou, cizrnou a kešu dipem a pořád nebudu mít dost..  


brokolicový salát

2 kusy menší brokolice
půl hrnku (červené) cibule nakrájené nadobno
půl hrnku rozinek
ledový salát
cherry rajčata
olivový olej
sůl, pepř

volitelné:

slunečnicové semínko
orestované arašídy nebo mandle
sušená rajčata nakájená na malé kousky
cizrna (dochucená uzenou paprikou nebo uzené tofu

kešu dip

hrnek kešu oříšků
půl hrnku vody
černá sůl
l2 lžíce lahůdkového droždí
kapka olivového oleje
kapka citronové šťávy
směs bylinek
sušený česnek
sůl, pepř


  1. Ideálně přes noc namočíme kešu do vodě.
  2. Malé růžičky brokolice spolu s cherry rajčátky zakápneme oliv. olejem, osolíme, opepříme, promícháme a krátce upečeme do měkka. Ke konci jsem přidala ohřát uvařenou cizrnu smíchanou s uzenou paprikou nebo můžete orestovat uzené tofu na kostičky.
  3. Kešu rozmixujeme s vodou a dochutíme.
  4. Lehce vychládlou brokolici a rajčata smícháme s cibulí, rozinkami a ostatním.
  5. Nakonec přidáme dip a podávat můžeme třeba s kouskem celozrnného chleba.

Žádné komentáře:

Okomentovat