neděle 2. října 2016

raw mandlová pomazánka

Mandlový krém na pizzu nebo pomazánka na kousek dobrého chleba s pažitkou a rajčetem ze zahrádky, jak je libo. Původně jsem si říkala, že to není finančně milá záležitost, vždyť ale malý kyblíček některých pomazánek, sýrů atp. vyjde stejně (a takové polotovary jsou navíc plné víme čeho), přitom tahle domácí zabere sotva čtyři minuty vašeho času. Pokud je vám navíc smutno po játrové paštice, přesně k té táta chuť přirovnal, tak nevím, dejte vědět.



100g přírodních mandlí
100ml vody
půl lžíce lahůdkového droždí
kapka citronové šťávy
sůl, pepř

  1. Mandle necháme přes noc namočené ve vodě. (Ano, i se slupkou, jen to chce silný mixer.)
  2. Rozmixujeme s vodou a dochutíme.
  3. Podáváme s pečivem, čerstvou bylinou a zeleninou nebo můžeme použít třeba na pizzu.

1 komentář:

  1. Zajímavý recept, vůbec si nedokážu představit jak asi musí chutnat. Nezbyde nic jiného než ji také vyzkoušet :)

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat