Taková hrst borůvek dělá zázraky. Nejvíc ta ručně nasbíraná, ale stačí si udělat radost na trzích a umět si je vychutnat.
- vegan, raw
- bez lepku
"tvarohové" noky
- balení tofu natural
- 100 ml vody
- 300 ml rýžové mouky
- 1 banán
- lžíce datlového sirupu
- Banán a tofu rozmixujeme s vodou a přimícháme všechny suroviny na těsto, případně prošleháme. Vznikne nám krásně elastické těsto. Pokud se nám nezdá, přidáme vodu nebo mouku podle potřeby.
- Z těsta buďto tvoříme nočky, které vaříme v lehce osolené vroucí vodě. Hotové nočkyvyplavou nahoru(jen je třeba je promíchávat, můžou být přilepené na dně) Trvá to asi 5 minut.
- Nakonec noky přelijeme borůvkami rozmixovanými s banánem(můžeme i lehce povařit), sirupem a podáváme s dalšími borůvkami.
kokosové raw noky
- hrnek strouhaného kokosu
- 1 velký banán
- Kokos rozmixujeme na jemnou mouku a smícháme s rozmačkaným/rozmixovaným banánem. Pokud to bude třeba, přidáme trošku vody nebo naopak kokosu a tvarujeme nočky. Ideální je nechat chvilku odležet v lednici.
- Nakonec noky přelijeme borůvkami rozmixovanými s banánem, sirupem a podáváme s dalšími borůvkami.
Na víkend přijel syn, deset let vegetarián a posledních asi pět let vegan. Máme na zahradě spoustu čínského zeli, tak jsem vymyslela závitky a na netu hledala tip na vegan náplň. Našla jsem tady, tak brouzdám dál a našla jsem tento jednoduchý recept na dezert. Zdá se dokonalý - syn má rád ovocné svěží dezerty,ne pečené buchty a koláče, a v lednici mám pekáč borůvek. Tak jdu na to - závitky a noky.
OdpovědětVymazatDěkuji za tip :)
Stránky si ukládám do mobilu a urcite se vrátím pro inspiraci.
Lenka