neděle 26. června 2016

kešu "tiramisu" do skla

Pokud už jste někdy ochutnali krém z kešu nebo cheesecake, musí vám být asné, že něco na způsob tiramisu  z těch ořechů taky nemá chybu. Snažila jsem se i upéct "piškoty", ať je to celé hezky košer, ale ty jistě pujdou nahradit zakoupenou sušenkou. Vřele doporučju přidat taky kolečka banánu.

  • vegan
  • bez lepku

na 4-6 porcí

  • 200g kešu ořechů
  • voda
  • rýžový sirup/kokosový cukr/jiné sladidlo
  • vegan piškoty nebo sušenky - recept na domácí "piškoty" zde
  • citrónová šťáva
  • 150ml silné černé kávy
  • banán nebo jiné ovoce
  • kakao

  1. Kešu namočíme přes noc do vody.
  2. Pokud vyrábíme vlastní piškoty, začneme s nimi.
  3. Poté jen rozmixujeme kešu a dochutíme kapkou citronové šťávy a dosladíme dle chuti. 
  4. Hotové piškoty nebo sušenky namáčíme do silné kávy.
  5. Vrstvíme do skleničky - začneme namočenými piškoty, na ně nndáme kešu směs, kolečka banánu nebo jiného ovoce a to celé několikrát opakujeme.
  6. Nakonec posypeme vrstvou kakaa a necháme tuhnout v lednici ideálně do druhého dne.





Žádné komentáře:

Okomentovat