úterý 22. září 2015

tofu v citrónovo-hořčičné omáčce s rýží

 Tofu, které už chtělo spotřebovat, hořčice, která by bez Zajíci v krabici​ v lednici nikdy nebyla, inspirace zaječím receptem, velký hlad a skvělý oběd do 30 minut na stole bez postávání u plotny, když se vám to zrovna opravdu nehodí. Takové rychlovky jsou prostě na tom našem krásném splašeném světě potřeba a baví mě. Doporučuji doladit ještě zeleninovým salátem a nebude vám už chybět vůbec nic.
  • vegan
  • bez lepku

2-3 porce

  • balíček tofu natural
  • (sezamové semínko)
suroviny na omáčku
  • 3 lžíce hořčice
  • lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • sušený česnek, petrželová nať
  • cca půl hrnku vody


  1. Ze všeho nejdřív vaříme rýži, pokud nemáme štěstí a nenajdeme zbytky v lednici.
  2. Suroviny na omáčku mícháme, dokud se nespojí.
  3. Tofu osušíme, nakrájíme na kostičky a promícháme s omáčkou.
  4. Vše vylijeme do malého vyolejovaného pekáčku a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů.
  5. Podáváme s rýží a nejlépe i se zeleninovým salátem, popř. i sezamovým semínkem, které můžeme na sucho opražit na pánvi.

1 komentář:

  1. To vypadá dobře, receptů na tofu pro vegetariány není nikdy dost! :) ukládám a vyzkouším...

    OdpovědětVymazat