úterý 4. srpna 2015

Oslo VI. Grünerløkka.

Zavedla jsem vás na pobřeží i za zelení. Sepsala tipy, kam na kávu a kde něco sníst v Oslu. Grünerløkka je část, kde najdete spoustu z již zmíněného. Má oblíbená. V tomto kousku města najdete například mnou tolik vychvalovanou pekárnu Godt Brod. Je to jedinečné místo, kde najdete nespočet nezaměnitelných kaváren, restaurací, designových obchůdků, vintage a second-hand shopů. Zároveň také barů, neb je popuární i pro bohatý noční život.
 Láká-li vás takové místo, vydejte se na východ od řeky Akerselva. Podél té se můžete projít a pokochat se vodopády. Ano, vodopády uprostřed hlavního města.



A pak už jen přeji pevnější vůli, než jsme měly my. Ušetříte si tak spoustu korun i kalorií. Tak jako všude jinde, i tady je totiž stále co ochutnávat.


Ačkoli běžně se moc nebavím pouhým prohlížením zboží, tady to bylo jiné. Jasně, věděla jsem, že si stejně nemůžu dovolit něco koupit, ale hlavně.. všudepřítomný jedinečný design a atmosféra je inspirující a vás baví i samotné kochání se. I když, většinou k tomu přispěl i rozhovor s milými prodavači.. často designéry osobně.


Grant oslovil moji blogující a kuchtící osobnost v jistém smyslu nejvíc. Nabízí totiž všechno zbytečné, čím tak ráda zásobuji kuchyni a co si žádá focení. Vlastně co hůř, něco bylo i praktické a o to hůř se hledaly důvody, proč si něco nepřivézt domů.


LUSH DIVE ovšem probilo ostnatý drát mé peněženky. Znáte jistě český Papelote - k tomu bych to místo připodobnila. Nedokážu nějak zdravě vysvětlit, co se mnou papírová tvorba dělá, nicméně čas tam strávený a nakoupené dárečky něco naznačovaly. Jsem papírový maniak a vám doporučuju zastavit se na  Thorvald Meyers Gate 19 též.


Víte, že v Oslu strávíte neděli? Pak rozhodně nevynechejte vyhlášený street market, který se koná právě jen v tento den. Koupíte tady spoustu home-made výrobků, ale i věcí z druhé ruky. Vše za hezké ceny.


Nechcete věřit, že jsem si koupila jen tyhle suvenýry? Správně. Celou tašku dárečků jsem nefotila, kdyby náhodou někdo z mých odvážných přátel ještě zabrouzdal na blog. (Naivně jsem si myslela, že tento příspěvek bude publikován o měsíc dřív.)



Žádné komentáře:

Okomentovat